Lättare husrenovering med stora maskiner

Det går oftast bra att renovera smidigt i det egna hemmet. Även en nybörjare kan snabbt lära sig att tapetsera eller sätta upp gipsskivor och spackla. Men ibland är det lättare att hyra lite större maskiner för att göra jobbet enklare och bättre. 

Isolering

Ett av de bästa sätten att öka komforten i huset och sänka uppvärmningskostnader är att isolera vinden. Många vindar idag är helt oisolerade eller täcks med sågspån som isolerar dåligt jämfört med dagens material. Att skotta sågspån är ett hårt arbete och en hel vind tömmer man inte på en eller två dagar. Boka in en firma som sysslar med torrsugning så löser de problemet på bara några timmar, samt att de forslas bort avfallet. Du slipper flera turer till återvinningen och risken för ryggskott.

Trädgården

Ett annat tungt projekt är att anlägga och sköta en trädgård. Vill du installera fiber eller dra el till lyktstolpar behöver du gräva ned åtminstone 1 meter och en spadbredd. Det låter inte som mycket men beroende på hur jorden ser ut kan det vara nästintill omöjligt att göra. Steniga och leriga jordar är tunga och svår att komma ner i. En mindre traktor med en smal skopa är väl värt pengarna. Du kan hyra en grävare över helgen eller ta in ett företag för ett dagsarbete. Ta tillfället i akt att flytta och schakta jord i trädgården för framtida projekt såsom en rundel.

Fasaden

Fasaden på ett enplanshus är inte svårt att måla om men när huset börjar få en halv eller en våning till blir det farligt högt att måla från en stege. Du riskerar att ramla och blir snabbt trött eftersom du måste gå ned och flytta stegen efter bara några penseldrag. Underlätta för dig själv och hyr en skylift över helgen så är målningen på andra våningen avklarad i ett nafs!