Behovet av ny fastighet till företaget – ta lån

Det finns flera orsaker till att företag vill investera i fastigheter. Till exempel behöver hyresvärdar lägenheter att hyra ut, medan andra rustar upp renoveringsobjekt och säljer vidare. Oavsett företagets affärsidé, handlar fastighetsaffärer i regel om stora summor. Av den anledningen är det klokt att i förväg se över sitt finansieringsbehov.

Varför investera i fastigheter?

Att investera i fastigheter kan alltså vara en god affärsidé. Det finns till exempel företag vars affärsidé går ut på att köpa fastigheter, vilka de sedan hyr ut till andra företag. Andra företag hyr ut bostäder till privatpersoner, eller under kortare perioder till turister. Dessutom finns det företag vars affärsidé är att köpa fastigheter, i områden som på sikt bedöms öka i värde. Med andra ord finns det en uppsjö orsaker till att företag investerar i fastigheter.

Finansiering för företag

Som företagare kan det vara svårt att veta vilka banker som har de mest förmånliga villkoren. Lyckligtvis finns det hjälp att hitta rätt. På Krea kan företagare få förslag från flera olika långivare, vilket gör det enklare att välja rätt. Olika företag har olika behov, därför är det viktigt att hitta det mest passande finansieringsförslaget åt företagets specifika behov.